Producent: | Knorr |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 10 g |
Tymianek z Polski
Orzeźwiający aromat i lekko pikantny smak - to cechy charakterystyczne tymianku. Przywędrował on do Polski jeszcze za czasów królowej Bony, gdzie na wysokiej jakości glebach umiarkowanego, europejskiego klimatu zyskał doskonałe warunki do wzrostu. Sprawdza się jako dodatek do dań z kuchni całego świata, nadając im głęboki i wyrazisty smak.Pieczone ziemniaki z boczkiem
Składniki:
- 1,5 kg ziemniaków, młodych, małych
- 10 szalotek lub 3 cebule, przekrojone na pół
- 150 g boczku pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka Tymianku z Polski Knorr
- 1 łyżka Majeranku Knorr
- 100 ml oleju rzepakowego
- 1 pęczek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
1. W dużej misce wymieszaj pokrojone na pół ziemniaki, boczek, cebulę, olej, majeranek, Tymianek Knorr i czosnek. Wymieszaj, rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
2. Ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 35-40 min, mieszając co jakiś czas podczas pieczenia.
3. Po upieczeniu danie oprócz posiekaną natką pietruszki.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 10 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies