Producent: | Knorr |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Kminek z Polski
Małe brązowe nasiona, aromatyczny zapach i lekko korzenny smak - oto kminek. Jest to jedna z najstarszych przypraw, która uzupełni smak wielu tradycyjnych potraw. Polska jest światowym liderem w produkcji kminku, a nasze uprawy są wysoko cenione na świecie.Gulasz galicyjski
Składniki:
- 1 kg baraniny lub wieprzowiny
- 3 cebule
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki
- 200 ml bulionu
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka Pieprzy czarnego Knorr
- 3 Liście laurowe Knorr
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka Kminku z Polski Knorr
- 50 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym pieprzem i Kminkiem Knorr
2. Mięso przełóż do garnka z grubym dnem, zalej bulionem, dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i duś całość przez 1 godzinę.
3. Resztę koncentratu połącz z mąką, odrobiną bulionu i dodaj do garnka wraz z cebulą i listkiem laurowym. Kontynuuj duszenie jeszcze 30 minut, a następnie gulasz zapraw śmietaną.
Wskazówka: mięso w gulaszu możesz dowolnie podmienić na wołowe lub wieprzowe.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 15 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies