Producent: | Knorr |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 30 g |
Gorczyca z Kanady
Chłodny klimat Kanady sprzyja uprawie gorczycy, która charakteryzuje się wyjątkowym, ostrawym smakiem. W kuchni wykorzystuje się ją do przygotowania marynat, sosów, tłustych mięs i wędlin, a także kiszonych i konserwowych ogórków, kapusty czy grzybów.Łosoś pieczony w miodowym sosie
Składniki:
- 4 filety z łososia po 150 g
- 1/2 pęczka koperku posiekanego
- 4 łyżki miodu
- 3 łyżki Gorczycy z Kanady Knorr
- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżka ziarenek czarnego pieprzu rozgniecionych w moździerzu
Sposób przygotowania:
1. Gorczycę Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z pieprzem, miodem, koperkiem i octem.
2. W powstałym sosie obtocz filety z łososia.
3. Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na około 15 minut.
Wskazówka: podawaj z połówką cytryny.
Do stosowania w ciepłych aplikacjach.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 30 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies