Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 500 |
Opakowanie: | VAC |
Rozmiar opakowania: | 9 |
Kiełbasa toruńska
kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona, parzona
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.
Przechowywać w temperaturze: od +2 do +8°C.
Składniki: mięso wieprzowe 70%, woda, tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana, sól, izolat białka SOJOWEGO, błonnik pszenny bezglutenowy, stabilizatory: E451, E450; substancja zagęszczająca E407, glukoza, przeciwutleniacz E316, aromaty (w tym GLUTEN z PSZENICY, SOJA), maltodekstryna, hydrolizat białka SOJOWEGO, regulatory kwasowości: E261, E326; wzmacniacze smaku: E621, E635; przyprawy, ekstrakty przypraw (w tym SELER), barwnik E120, substancja konserwująca E250. Osłonka jadalna - jelito wieprzowe. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||
|
Cechy:
Powierzchnia batonu czysta, sucha. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Konsystencja krucha, nierozpadająca się. Barwa batonu brązowa, mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej, tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies