Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 500 |
Opakowanie: | VAC |
Rozmiar opakowania: | 10 |
16,99 zł
Kiełbasa podwawelska z szynki
kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona
Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia
Składniki: mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, skrobia ziemniaczana, koncentrat białka SOJOWEGO, sól, przyprawy, wzmacniacze smaku: E621, E635; cukier, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), regulatory kwasowości: E261, E326; stabilizatory: E1420, E451, E452; glukoza, substancje zagęszczające: E407a, E425, E508; białko wieprzowe kolagenowe, barwnik E120, substancja konserwująca E250. Osłonka jadalna - jelito wieprzowe Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, ZBOŻA zawierające GLUTEN. .
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Powierzchnia batonu czysta, sucha. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Konsystencja krucha, nierozpadająca się. Barwa batonu złoto brązowa, mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej, tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.