Producent: | Kasia |
Opakowanie: | Owijka |
Rozmiar opakowania | 250 g |
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Babka ucierana
Czas przygotowania: 60 minut
Czes pieczenia: 40 minut
Składniki:
1 kostka do pieczenia Kasia (250 g), jajko 4 szt., mąka 350 g, cukier 250 g, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opakowanie zapachu arakowego, dwie garści namoczonych i odsączonych rodzynek.
Sposób przygotowania:
1. Miękką Kasię utrzyj dokładnie z cukrem.
2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
3. Do masy dodawaj po jednym jajku i łyżce mąki, ciągle ucierając, aż wyczerpią się składniki.
4. Na koniec dodaj zapach arakowy i rodzynki.
5. Formę babkową o średnicy około 20 cm posmaruj Kasią i obsyp mąką.
6. Ciasto przełóż do formy i piecz około 40 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu pozostaw ciasto jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku.
Upiecz Bliskim radość!
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C
Zalecenia dla alergików
Dodatki
100 g | |
Energia | 2666 kJ / 637 kcal |
Tłuszcz | 72 g |
w tym kwasy nasycone | 34 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,21 g |
Witamina A | 800 µg (100%*) |
Witamina D | 7,5 µg (150%*) |
*% dziennej referencyjnej wartości spożycia. |
Rozmiar opakowania: 250 g
Rodzaj opakowania: Owijka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14 02-092 Warszawa Polska |
Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14 02-092 Warszawa Polska www.upfield.com |
Języki na opakowaniu
Cechy: