Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 26 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 20 g |
Mieszanka przyprawowa.
To ciekawe, jak odmiennie może smakować sernik w zależności od rodzaju użytego sera. Polacy i Niemcy używają twarogu, Grecy mizithry, a Włosi ricotty. Sernik nowojorski już od XIX wieku zawdzięcza swoją delikatność kremowemu serkowi. Najbardziej klasyczny w Europie jest sernik wiedeński: z bakaliami i skórką pomarańczową. Starszą kuzynką serników na zimno jest smakowita pascha.Sernik (na tortownicę 24 cm)
Składniki: 1 kg twarogu sernikowego mielonego, 6 jaj, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 g rodzynek, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, 220 g cukru, masło do wysmarowania formy, 1 opakowanie Przyprawy do sernika i mas serowych Kamis.
Przygotowanie:
1. Żółtka utrzyj z cukrem i przyprawą, dodaj ser i dokładnie wymieszaj.
2. Z białek ubij pianę.
3. W dużym garnku ułóż warstwami: 1/3 masy serowej, 1/3 piany, 1/3 mąki ziemniaczanej, 1/3 bakalii, aż do wyczerpania składników.
4. Ręką, nabierając od spodu, dokładnie wymieszaj.
5. Przełóż do wysmarowanej masłem formy.
6. Piecz z termoobiegiem w temp. 160°C ok. 50 min. Po wystygnięciu wstaw na noc do lodówki.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1619/387 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 94 g |
w tym cukry | 93 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Rozmiar opakowania: 20 g
Waga brutto: 26 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 5 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: