Producent: | Indykpol |
Waga brutto: | 432 g |
Opakowanie: | Tacka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Mięso z uda indyka na gulasz.
Klasa A, świeżePropozycja podania:
Gulasz z warzywami
Składniki:
Ok. 500 g mięsa gulaszowego, 1 posiekana cebula, 2 roztarte ząbki czosnku, 3 marchewki, 1 por, 1 szklanka białego, wytrawnego wina, oliwa z oliwek, sól, pieprz, mąka pszenna, 1 pęczek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Mięso doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie, przełożyć do innego naczynia. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek, a następnie pokrojone w plastry marchewkę i pora. Dodać mięso i zalać winem oraz szklanką wody. Całość dusić do miękkości na wolnym ogniu. Posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem.
Więcej przepisów na www.indykpol.pl
Przechowywać w temperaturze od -2°C do +4°C
Do spożycia po obróbce cieplnej
Zużyć bezpośrednio po otwarciu opakowania
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 432 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 159 mm
Wymagana szerokość na półce - 203 mm
Wymagana głębokość na półce - 50 mm
Rodzaj opakowania: Tacka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Indykpol SA ul. Jesienna 3, 10-370 Olsztyn |
Indykpol SA ul. Jesienna 3, 10-370 Olsztyn |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies