Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 44 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 40 g |
Budyń smak waniliowy w proszku na 500 ml mleka
Pyszny deser o aksamitnej konsystencji. Może być podawany na ciepło lub zimno z bitą śmietaną i czekoladą.Gellwe - według mojego przepisu
Magda Gessler
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 30 g), dobrze wymieszać.
2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, mieszając gotować przez chwilę.
3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem: w 100 g | w 1 porcji (ok. 143 g) | |
Wartość energetyczna | 381 kJ/90 kcal | 544 kJ/129 kcal 6%* |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g 4%* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,5 g 8%* |
Węglowodany | 15,5 g | 22,2 g 9%* |
w tym cukry | 9,6 g | 13,7 g 15%* |
Białko | 3,0 g | 4,3 g 9%* |
Sól | 0,11 g | 0,15 g 3%* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Rozmiar opakowania: 40 g
Waga brutto: 44 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 152 mm
Wymagana szerokość na półce - 114 mm
Wymagana głębokość na półce - 7 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: