Producent: | Galeo |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 16 g |
Mieszanka przyprawowa.
Dania z kapusty takie jak bigos, krokiety, kapuśniak czy groch z kapustą należą do najpopularniejszych w polskich domach. Gotowa mieszanka przypraw i ziół Galeo zapewni im oryginalny smak i doskonały aromat. Należy ją dodawać do potrawy w połowie gotowania.Bigos staropolski
Danie dla 8 osób
Czas przygotowania: ok. 5 godz.
2 kg kiszonej kapusty
600 g żeberek
600 g wołowiny
300 g kiełbasy
50 g suszonych śliwek
100 g suszonych grzybów
wino czerwone wytrawne
2 łyżki stołowe przyprawy do bigosu
Kapustę odcisnąć, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia. Jeżeli będzie za kwaśna, odlać część płynu i uzupełnić wodę. Grzyby zalać niewielką ilością wody i ugotować. Mięso upiec. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, grzyby wraz z wywarem, śliwki, Przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Dodać kilka łyżek wina. Odstawić na 1 dzień. Bigos podawać na ciepło z chlebem.
Galeo to aromatyczne przyprawy inspirowane bogactwem tradycji polskiego stołu, dzięki którym na nowo odkryjesz wyśmienity smak i niezrównany aromat rodzimych specjałów.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu | Średnia wartość odżywcza 1 łyżeczka (około 3 g) | |
Wartość energetyczna | 893/214 (kJ/kcal) | 27/6 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,3 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0 g |
Węglowodany | 23 g | 0,7 g |
w tym cukry | 22 g | 0,7 g |
Białko | 8,5 g | 0 g |
Sól | 42,5 g | 1,3 g |
Rozmiar opakowania: 16 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 5 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy: