Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 1 kg |
Filety z dorsza* (Gadus morhua) złowione w Północno- Wschodnim Atlantyku, Morzu Barentsa, Morzu Norweskim i Morzu Północnym. Produkt głęboko mrożony. Narzędzie połowowe: haki i liny *Jakość bez ości – pomimo podjęcia najwyższych starań w celu usunięcia wszystkich ości pojedyncze ich ilości wyjątkowo mogą się znaleźć w produkcie.
Filety z DORSZA (Gadus morhua).
Przygotowywać bez rozmrażania.
Kąpiel wodna: włożyć filety do zimnego bulionu i gotować 8- 10 minut.
Kuchenka mikrofalowa: przyprawić filety solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Przykryć o podgrzewać 3- 6 minut przy maksymalnej mocy kuchenki.
Parowar: filety umieścić w koszyczku do gotowania. Przykryć i gotować 4– 5 minut.
Patelnia: przyprawić filety solą, pieprzem i posypać delikatnie mąką, następnie smażyć na oleju lub maśle na średnim ogniu przez 4- 5 minut z każdej strony.
Półka na lód (-6ºC): 3 dni; zamrażarka (-18ºC): do daty minimalnej trwałości. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa |
Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies