Producent: | Farmio |
Waga brutto: | 630 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Liczba jednostek: | 10 |
3 - Jaja z chowu klatkowego.
Świeże jaja od kur karmionych paszą zbożową opartą o soję wolną od GMOFSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C115463
Farmio
farma jakości
Farmio to wyjątkowa marka jaj, pochodzących od kur karmionych paszą z soją wolną od GMO.
Jaja są dodatkowo badane na antybiotyki w ramach dobrowolnego systemu QF (Quality Farm). System jest potwierdzony niezależnym certyfikatem.
Oferta obejmuje jaja z wolnego wybiegu, ściółkowe i świeże.
Kod na skorupce jaja (X-YY-ZZZZZZZZ) oznacza:
X - sposób chowu kur (0 - ekologiczny, 1 - wolnowybiegowy, 2 - ściółkowy, 3 - klatkowy),
YY - kraj pochodzenia (PL - Polska),
ZZZZZZZZ - weterynaryjny numer identyfikacyjny producenta jaj.
Po zakupie jaja należy przechowywać w warunkach chłodniczych.
Dodatki
w 100 g produktu | w porcji (1 jajko) | %RWS* w 1 porcji | |
wartość energetyczna | 582 kJ | 338 kJ | 4% |
wartość energetyczna | 139 kcal | 81 kcal | 4% |
Tłuszcz | 9,7 g | 5,6 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,0 g | 1,7 g | 9% |
Węglowodany | 0,6 g | 0,3 g | 0% |
w tym cukry | 0,0 g | 0,0 g | 0% |
Białko | 12,5 g | 7,3 g | 15% |
Sól | 0,4 g | 0,2 g | 3% |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Porcja 58 g produktu dostarcza:
% RWS*
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Na 100g/ml: 100 g produktu dostarcza:
% RWS*
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Waga brutto: 630 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 111 mm
Wymagana szerokość na półce - 248 mm
Wymagana głębokość na półce - 70 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano dla: Farmio S.A. al. Rzeczypospolitej 1, 02-972 Warszawa, www.farmio.com |
Farmio S.A. al. Rzeczypospolitej 1, 02-972 Warszawa, www.farmio.com |
Języki na opakowaniu
Cechy: