Opis
Smak rajskiej egzotyki zamknięty w kultowej, wedlowskiej czekoladzie gorzkiej? Spróbuj Pawełka Duo Kokos i zachwyć się niezwykle harmonijną symfonią smaków - czekolady, kokosa i karmelu!
Jeśli potrzebujesz chwili tylko dla siebie, rozsiądź się wygodnie... a my przeniesiemy Cię do słodkiej krainy, w której czas się zatrzymuje, a każda sekunda upływa pod znakiem czekoladowej przyjemności. Zapytasz – jak to możliwe? Wszystkie dzięki pięciu kostkom wedlowskiej czekolady. A konkretnie... połączeniu czekolady gorzkiej z unikalną czekoladą karmelową.
Intensywny smak ciemnej czekolady zawdzięczamy starannie wyselekcjonowanym ziarnom kakaowca z Ghany. Za to wedlowska czekolada karmelowa powstaje z lekko skarmelizowanej mieszanki mleka, cukru i masła. I to właśnie dzięki niej ma tak apetyczny kolor i smak.
Kultowy baton od E.Wedel zachwyca gęstym kremem i kruchą czekoladą już od 1987 roku, ale wciąż kusi niebanalnymi połączeniami smakowymi i przyjemnością, która pozwala na słodką chwilę zapomnienia.
Baton czekoladowy z kremem koksowym? Wgryź się w Pawełka Duo Kokos!
• Pięć kostek oryginalnej wedlowskiej czekolady
• Czekolada gorzka i czekolada karmelowa
• Najwyższej jakości kakao z Ghany
• Intensywne nadzienie kokosowe
• Opakowanie 44 g
Zasmakował Ci baton kokosowy i szukasz kolejnych smaków? E.Wedel stworzył również kilka innych wariantów - Pawełek Duo Czekolada, Pawełek Toffi, Pawełek Śmietanka, Pawełek Advocat i Pawełek Caffe latte.
Składniki
- czekolada biała karmelowa 29 % [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, proszek karmelowy 10 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), cukier, masło, aromat), serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyny sojowe, E476), sól]
- czekolada gorzka 27 % (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, sól, aromat)
- cukier
- mleko zagęszczone słodzone
- tłuszcz roślinny (palmowy)
- syrop glukozowy
- serwatka w proszku (z mleka)
- wiórki kokosowe (2,1 %)
- mleko pełne w proszku
- spirytus (1,6 %)
- substancje utrzymujące wilgoć (sorbitole, inwertaza)
- aromat naturalny
- emulgator (lecytyny sojowe)
- aromat
- Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50 %
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
- Zboża zawierające gluten - Może zawierać
- Jaja - Może zawierać
- Mleko - Zawiera
- Orzechy - Może zawierać
- Orzeszki ziemne - Może zawierać
- Soja - Zawiera
Wartości odżywcze
|
Wartość odżywcza 100 g |
Wartość odżywcza 44 g |
%* / 44 g |
* |
Energia |
2029 kJ |
893 kJ |
10,70 % |
8 400 kJ |
Energia |
485 kcal |
213 kcal |
10,70 % |
2 000 kcal |
Tłuszcz |
25 g |
10,8 g |
15,40 % |
70 g |
w tym kwasy nasycone |
14 g |
6,0 g |
30,00 % |
20 g |
Węglowodany |
57 g |
25,1 g |
9,70 % |
260 g |
w tym cukry |
55 g |
24,1 g |
26,80 % |
90 g |
Błonnik |
3,1 g |
1,4 g |
- |
- |
Białko |
5,4 g |
2,4 g |
4,80 % |
50 g |
Sól |
0,23 g |
0,10 g |
1,70 % |
6 g |
Produkt zawiera 1 porcję x 44 g. |
|
|
|
|
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
|
|
|
|
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 44 g
100 g 2029 kJ/485 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Opakowanie
Rozmiar opakowania:
44 g
Waga brutto: 46 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 36 mm
Wymagana szerokość na półce - 114 mm
Wymagana głębokość na półce - 14 mm
Rodzaj opakowania: Opakowanie
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu