Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Cynamon mielony
Indonezja jest miejscem, gdzie drzewa cynamonowe dojrzewając w pełnym słońcu, dają niezwykły słodko-korzenny bukiet aromatów. Delikatna szczypta pikanterii, intensywny smak oraz zapach - wprost Ze świata natury:Przepis na alpejską szarlotkę
Dodaj: Biszkopt:
- 4 jajka,
- 150 g cukru,
- 50 ml oleju,
- 100 g mąki pszennej,
- 30 g mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera.
Warstwa jabłkowa:
- 2 kg jabłek,
- 50 ml wody,
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera,
- 1 Galaretka o smaku cytrynowym Dr. Oetkera,
- 250 ml wody.
Warstwa śmietankowa:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt: Piekarnik nagrzej do 180°C. Spód formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem, a następnie stopniowo wlewaj olej ciągle mieszając za pomocą miksera. Wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Składniki suche delikatnie połącz z mokrymi i przełóż ciasto do formy. Piecz przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.
2. Warstwa jabłkowa: Umyj, obierz i pokrój jabłka w kostkę. Przełóż je do garnka, dodaj wodę, cukier i cynamon. Podsmażaj jabłka przez około 10 min, do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, a następnie dodaj ją do jabłek. Gdy jabłka przestygną, wylej masę na ciasto. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
3. Warstwa śmietankowa: Śmietankę ubij z cukrem pudrem na wysokich obrotach miksera, do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem przełóż na masę jabłkową i oprósz go delikatnie cynamonem. Wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Doskonały do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 15 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 158 mm
Wymagana szerokość na półce - 100 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies