Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 234 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 195 g |
Mieszanka masy sernikowej bezglutenowej w proszku.
Masz ochotę na bezglutenowe ciasto? Polecamy nasz łatwy w przyrządzeniu sernik na zimno:1 porcja (82 g) zawiera: energia 492 kJ 117 kcal 6%*
Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g
lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez ok. 2 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Sernik możesz wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i Galaretką Bezglutenową Dr. Oetkera (zalej nią sernik i owoce, gdy jest ona lekko tężejąca).
Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamienić dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego)
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.
Przepisy i inspiracje znajdziesz na www.oetker.pl
Wypróbuj także:
Dr. Oetker Babka czekoladowa
Dr. Oetker Babka cytrynowa
Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane) 100 g | 1 porcja = 82 g | (%*) | |
Energia | 600 kJ | 492 kJ | 6% |
Energia | 142 kcal | 117 kcal | 6% |
Tłuszcz | 4 g | 3,3 g | 5% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,3 g | 2,7 g | 14% |
Węglowodany | 21 g | 17 g | 7% |
w tym Cukry | 18 g | 15 g | 17% |
Białko | 5,9 g | 4,8 g | 10% |
Sól | 0,17 g | 0,14 g | 2% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (82 g) zawiera:
Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 195 g
Waga brutto: 234 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 213 mm
Wymagana szerokość na półce - 139 mm
Wymagana głębokość na półce - 48 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: