Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 566 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 520 g |
Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Warto wiedzieć...Dodaj
do ciasta:
- 80 g miękkiego masła lub margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g masła lub margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 70-80 min
Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)
Polecamy formy Dr. Oetker!
Ø 24 cm
Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g | (%*) | |
Energia | 1284 kJ | 1182 kJ | 14 % |
Energia | 307 kcal | 283 kcal | 14 % |
Tłuszcz | 16 g | 15 g | 21 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,9 g | 4,5 g | 23 % |
Węglowodany | 29 g | 27 g | 10 % |
w tym Cukry | 15 g | 14 g | 16 % |
Białko | 10 g | 9,6 g | 19 % |
Sól | 0,45 g | 0,41 g | 7 % |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (92 g) zawiera:
Energia w 100 g 1284 kJ / 307 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 520 g
Waga brutto: 566 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 213 mm
Wymagana szerokość na półce - 139 mm
Wymagana głębokość na półce - 49 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: