Sprawdź dostępność transportu

Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g

KOD EAN: 5900437084206
Producent: Dr. Oetker
Waga brutto: 460 g
Opakowanie: Karton
Rozmiar opakowania 415 g
10,07 zł24,27 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Moja Babka podwójna czekolada - ciasto w proszku.

Delikatne czekoladowe ciasto z mnóstwem kropelek czekolady i pyszną błyszczącą polewą już czeka, by uwieść Cię smakiem. Jest bardzo prosta do przygotowania zarówno w tradycyjnej keksówce, jak i w formie do muffinek.
- bez barwników,
- bez syropu glukozowego,
- bez oleju palmowego,
- zawiera certyfikowane kakao UTZ. Wystarczy dodać jaja, masło i mleko, upiec i już możemy częstować wspaniale puszystym i aromatycznym wypiekiem.

1 porcja (ok. 49 g) zawiera: energia 734 kJ 175 kcal 9%*
Energia w 100 g 1498 kJ / 358 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodaj:
do ciasta:
- 3 jaja
- 100 g miękkiego masła
- 50 ml mleka (ok. 5 łyżek)
do polewy:
- 25 g masła
- 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł.)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta:
Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy:
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski.
3. Pieczenie:
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka)
Po ok. 10 min od upieczenia możesz już udekorować ciasto polewą.
4. Przygotowanie polewy:
W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Muffinki (12 szt.)
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka). Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki.

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Zawartość opakowania

  • Opakowanie zawiera:
  • 341 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
  • 34 g mieszanki do przygotowania polewy
  • 40 g kropelek czekoladowych

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

  • cukier
  • skrobia PSZENNA
  • mąka PSZENNA
  • 9,6% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • skrobie
  • skrobia modyfikowana
  • proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), mąka PSZENNA)
  • błonnik z cykorii
  • 0,6% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
  • żelatyna
  • substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
  • aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
  • sól
  • naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Dodatki

  • Barwniki - Nie zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 49 g (%*)
Energia 1498 kJ 734 kJ 9%
Energia 358 kcal 175 kcal
Tłuszcz 18 g 8,7 g 12%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 10 g 5 g 25%
Węglowodany 44 g 21 g 8%
w tym Cukry 27 g 13 g 14%
Białko 4,9 g 2,4 g 5%
Sól 0,99 g 0,48 g 8%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji
1 porcja = ok. 49 g

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: 1 porcja (ok. 49 g) zawiera:

Energia w 100 g 1498 kJ / 358 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 415 g

Waga brutto: 460 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 215 mm
Wymagana szerokość na półce - 140 mm
Wymagana głębokość na półce - 50 mm

Rodzaj opakowania: Karton

Adres producenta

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • bez barwników
  • bez syropu glukozowego
  • z kropelkami czekolady
  • z błyszczącą polewą

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem