Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 514 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 462 g |
Moja Babka kokos i czekolada - ciasto w proszku.
1 porcja (ok. 55 g) zawiera: energia 794 kJ 190 kcal 9%*
Energia w 100 g 1444 kJ / 345 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Dodaj:
do ciasta:
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 100 g miękkiego masła
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)
do masy:
- 2 białka
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta:
Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Przygotowanie masy kokosowej:
Białka ubij mikserem na sztywną pianę (miska musi być sucha). Pod koniec ubijania dodaj mieszankę do masy kokosowej, miksuj krótko do połączenia składników, następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie całość wymieszaj łyżką.
3. Nakładanie ciasta i masy kokosowej:
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto czekoladowe przełóż do foremki dokładnie wybierając wszystko z miski. Za pomocą łyżki zrób 2 cm wgłębienie pośrodku ciasta wzdłuż całej jego długości, a następnie ułóż w nim starannie masę kokosową, lekko ją dociskając. Nie wygładzaj masy do poziomu ciasta.
4. Pieczenie:
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 65-70 min (do suchego patyczka)
UWAGA:
Po ok. 30 minutach pieczenia ciasto przykryj papierem do pieczenia lub kartką.
Po upieczeniu i ostygnięciu możesz udekorować babkę cukrem pudrem.
Smacznego!
Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Wypróbuj także:
Dr. Oetker Moja babka płatki czekolady
Dr. Oetker Moja babka podwójna czekolada
Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g | 1 porcja = 55 g | (%*) | |
Energia | 1444 kJ | 794 kJ | 9% |
Energia | 345 kcal | 190 kcal | |
Tłuszcz | 17 g | 9,4 g | 13% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11 g | 5,9 g | 30% |
Węglowodany | 41 g | 22 g | 8% |
w tym Cukry | 26 g | 14 g | 16% |
Białko | 5,8 g | 3,2 g | 6% |
Sól | 0,61 g | 0,33 g | 6% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji | |||
1 porcja = ok. 55 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (ok. 55 g) zawiera:
Energia w 100 g 1444 kJ / 345 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 462 g
Waga brutto: 514 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 214 mm
Wymagana szerokość na półce - 140 mm
Wymagana głębokość na półce - 49 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: