Sprawdź dostępność transportu

Dr. Oetker Masa śmietanowa słony karmel 85 g

KOD EAN: 5900437083070
Producent: Dr. Oetker
Waga brutto: 88 g
Opakowanie: Saszetka
Rozmiar opakowania 85 g
4,59 zł54,00 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany Słony Karmel.

Szybki sposób aby zaskoczyć bliskich pysznym, delikatnym ciastem bądź deserem z bitą śmietaną.
Masa śmietanowa Słony Karmel:
- sprawia, że bita śmietana jest lekka, puszysta i utrzymuje swoją formę
- nadaje bitej śmietanie słodko-słony smak i aromat
- z dodatkiem karmelków
- opakowanie na 500 ml śmietanki 30% tł.
- nie podchodzi wodą
- do dekorowania i przekładania ciast oraz deserów

Tort słony karmel & popcorn
Składniki: Biszkopt (2 szt.): 90 g mąki pszennej, 3 łyżki Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 0,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 6 jajek rozm. M (osobno białka i żółtka), 150 g drobnego cukru. Masa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Słony Karmel Dr. Oetkera. Do dekoracji: 50 g solonego popcornu.
Przygotowanie: Biszkopt (1 szt.): Dno formy o Ø 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Z połowy składników przygotuj pierwszy biszkopt. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej razem do miski. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka i miksuj dokładnie na jednolitą masę. Do masy wsypuj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając. Ciasto wyłóż do formy i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmij biszkopt i delikatnie uderz dnem o blat, aby pozbyć się nadmiaru pęcherzyków powietrza. Odstaw do wystudzenia. Z drugiej połowy składników upiecz drugi biszkopt. Obydwa biszkopty należy przekroić w poprzek, aby uzyskać 4 blaty. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj Masę śmietanową Słony Karmel i delikatnie zmiksuj. Jeden blat biszkoptu ułóż na paterze, pokryj go równomiernie masą, przykryj następnym blatem i ponownie przykryj masą. Tak postępuj z pozostałymi blatami biszkoptu. Dokładnie wygładź masę na bokach tortu, ale nie pokrywaj nią boków biszkoptu. Schłodź w lodówce przez 1-2 godz. Udekoruj tort solonym popcornem.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.

Składniki

  • cukier
  • karmelki z solą (cukier, tłuszcz kakaowy, 19% karmel w proszku (MLEKO odtłuszczone w proszku, SERWATKA słodka w proszku, cukier, MASŁO, aromat naturalny), MLEKO pełne w proszku, 1,1% sól, emulgator (lecytyny słonecznikowe), ekstrakt z papryki)
  • skrobia modyfikowana
  • 2% sól
  • 1,4% cukier karmelizowany
  • 1% ŚMIETANKA w proszku
  • ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
  • barwnik (karoteny)
  • aromaty

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Jęczmień - Zawiera
  • Mleko - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g 1 porcja = 48 g (%*)
Energia 1278 kJ 613 kJ 7%
Energia 308 kcal 148 kcal 7%
Tłuszcz 26 g 13 g 19%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 16 g 7,6 g 38%
Węglowodany 16 g 7,5 g 3%
w tym Cukry 14 g 6,6 g 7%
Białko 2,1 g 1 g 2%
Sól 0,40 g 0,19 g 3%
Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 48 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: 1 porcja (48 g) zawiera:

Energia w 100 g 1278 kJ / 308 kcal

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 85 g

Waga brutto: 88 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 130 mm
Wymagana głębokość na półce - 9 mm

Rodzaj opakowania: Saszetka

Adres producenta

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • do przekładania i dekorowania
  • dodaj do ubitej śmietanki 30% tł.

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem