Menu
E.Leclerc Rzeszów
Pomoc   |   Kontakt   |   Logowanie   |   Rejestracja
Jesteś tutaj: Strona głównaArtykuły spożywczeDesery, dodatki do ciastCiasta, wypieki

Dr. Oetker Ciasto murzynek w proszku 350 g

KOD EAN: 5900437085760
Producent: Dr. Oetker
Waga netto: 350 g
Opakowanie: Zgrzewane
Rozmiar opakowania: 350 g
5,99
17,11 zł/kg
Ilość szt.:
Zwiększ
Zmniejsz

Cechy:

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

OPIS

Dr. Oetker Ciasto murzynek w proszku 350 g

"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci.

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

1 porcja (44 g) zawiera: energia 594 kJ 142 kcal 7%*
Energia w 100 g 1350 kJ / 322 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

PRZECHOWYWANIE

Ciasto Murzynek

Dodaj:

- 3 jaja

- 100 g masła (lub margaryny)

- 80 ml mleka (ok. 8 łyżek)



Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie ciasta

Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.

2. Nakładanie do formy

Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.

3. Pieczenie

Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.

Temperatura: 180°C

Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka)

Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min.

Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.



Murzynek z ajerkoniakiem

Forma do pieczenia 25 cm

Ciasto

Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania, dodając tylko 50 ml mleka. Pod koniec miksowania dodaj 50 ml ajerkoniaku i miksuj całość jeszcze 2 min. Ciasto nałóż do formy i piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i udekoruj polewą.

Polewa

40 g białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozsmaruj ją na płaskim talerzu i odstaw do zastygnięcia. Następnie nożem zeskrob duże wiórki. 50 g białej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30% tł. rozpuść w kąpieli wodnej i pomieszaj. Ciasto udekoruj polewą i pozostaw do przestudzenia. Następnie posyp wiórkami z białej czekolady.



Muffinki

12 sztuk

Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach, Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka).



Smacznego!

PRZYGOTOWANIE

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Może zawierać
  • Pszenica - Zawiera

Dodatki

  • Barwniki - Nie zawiera

SKŁADNIKI

  • mąka PSZENNA
  • cukier
  • proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
  • 5,7% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • aromat
  • sól

Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 1 porcja = 44 g (%*)
Energia 1350 kJ 594 kJ 7%
Energia 322 kcal 142 kcal 7%
Tłuszcz 15 g 6,6 g 9%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,2 g 1,9 g 10%
Węglowodany 39 g 17 g 7%
w tym Cukry 20 g 8,7 g 10%
Białko 6,8 g 3 g 6%
Sól 0,94 g 0,41 g 7%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 44 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: 1 porcja (44 g) zawiera:

Wartość energetyczna
594 kJ
142 kcal
7%

 

Energia w 100 g 1350 kJ / 322 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

OPAKOWANIE

Rozmiar opakowania: 350 g

Wymiar liczbowy: 350

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 186 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 73 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Waga brutto: 360g

ADRES PRODUCENTA

ADRES ZWROTNY

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu
Język danych-polski
Główny język opisu-polski

Języki na opakowaniu
  • polski

Promocje Zobacz wszystkie

Wiodąca marka
Kawa rozpuszczalna 100g

Kawa rozpuszczalna 100g

9,49 zł
94,90 zł/kg
Zwiększ
Zmniejsz
Dodaj do koszyka

Produktów w sklepie: 14975 | Ostatnia aktualizacja oferty: 2020/05/28

Strefa klienta

Zadzwoń do nas:

Tio

© 2011 E.LECLERC
realizacja: tiointeractive

*Ceny obowiązują wyłącznie przy składaniu zamówień przez sklep internetowy. Ceny w sklepie E.Leclerc mogą nieznacznie różnić się od cen prezentowanych na stronach sklepu internetowego. Przedstawiona oferta w sklepie internetowym nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, i jest jedynie zaproszeniem do rozpoczęcia rokowań (zgodnie z art. 71 k.c.). Zastrzegamy sobie prawo do niezrealizowania zamówień z ważnych przyczyn ekonomicznych.

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies