Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 440 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 393 g |
Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku.
Przedstawiamy pyszną babkę czekoladową - poczuj smak dzieciństwa. Ciasto w proszku z czekoladą:1 porcja (46 g) zawiera: energia 694 kJ 166 kcal 8%*
Energia w 100 g 1509 kJ / 361 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Dodaj:
- 3 jajka
- 125 g masła
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki dokładnie wygarniając wszystko z miski.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura pieczenia: 175°C
Czas pieczenia: ok. 60-70 minut (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.
Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.
Przepisy i inspiracje znajdziesz na www.oetker.pl
Wypróbuj także:
Babka cytrynowa
Sernik na zimno
Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 46 g | (%*) | |
Energia | 1509 kJ | 694 kJ | 8% |
Energia | 361 kcal | 166 kcal | 8% |
Tłuszcz | 19 g | 8,6 g | 12% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11 g | 4,9 g | 25% |
Węglowodany | 43 g | 20 g | 8% |
w tym Cukry | 24 g | 11 g | 12% |
Błonnik | 2,1 g | 1,0 g | |
Białko | 4,1 g | 1,9 g | 4% |
Sól | 0,77 g | 0,35 g | 6% |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (46 g) zawiera:
Energia w 100 g 1509 kJ / 361 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 393 g
Waga brutto: 440 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 214 mm
Wymagana szerokość na półce - 140 mm
Wymagana głębokość na półce - 49 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: