Producent: | Dr. Gurgul |
Waga brutto: | 175 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 140 g |
Biszkopty Lady Fingers
Deser Tiramisu a'la Dr Gurgul
Składniki dla 6 osób:
dwa całe opakowania biszkoptów Dr. Gurgul, 4 żółtka, czubata szklanka cukru pudru, całe opakowanie sera Mascarpone ok. 250 g, 4 łyżeczki kakao, ¾ szklanki kawy ekspresowej, 70 g koniaku, wiórki czekolady.
Sposób przygotowania:
Mikserem utrzeć żółtka z cukrem i kakao na czekoladowy kogel mogel. Na gładką masę dodawać stopniowo serek Mascarpone i dalej ubijać na gładką puszysta masę. Do kawy dodać koniak. W szklanym naczyniu układać warstwami nasączone kawa biszkopty Gurgula i krem /kilka warstw/. Posypać wiórkami czekolady i wstawić do lodówki na 4 godziny.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
na 100 g | na 1 porcję (1 ciastko 6 g) | %* dla 1 ciastka (6 g) | |
Wartość energetyczna | 1618 kJ / 383 kcal | 97 kJ / 23 kcal | 1% |
Tłuszcz | 5,3 g | 0,3 g | <1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 74 g | 4,4 g | 2% |
w tym cukry | 38 g | 2,3 g | 3% |
Błonnik | 3,5 g | 0,2 g | |
Białko | 11 g | 0,7 g | 1% |
Sól | 0,2 g | 0,01 g | <1% |
Opakowanie zawiera ≈ 24 porcji | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
Rozmiar opakowania: 140 g
Waga brutto: 175 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 121 mm
Wymagana szerokość na półce - 235 mm
Wymagana głębokość na półce - 56 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp. z o.o. ul. 3 Maja 41 A 37-500 Jarosław |
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp. z o.o. ul. 3 Maja 41 A 37-500 Jarosław tel./fax. (016)621-20-25, 621-20-27 www.fabrykagurgul.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: