Waga brutto: | 272 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 2 x 125 g |
Liczba jednostek: | 2 |
Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i słonecznikiem
Sposób serwowania
Ugotowaną kaszę z jednej torebki przestudź, dodaj jajko, trzy łyżki bułki tartej, posiekany czosnek i kolendrę. Wymieszaj składniki i uformuj z nich kotlety. Piecz je przez 30 minut w 200 stopniach (po 15 min obróć kotlety na drugą stronę). Smacznego!
Bez dodatku soli
Bez dodatku cukru
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
w 100 g suchego produktu | |
Energia | 1422 kJ |
Energia | 340 kcal |
Tłuszcz w tym | 6 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 57 g |
w tym cukry* | 0,5 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,05 g |
*zawiera naturalne występujące cukry |
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Według wnuka 1. Do naczynia wlej 400 ml wody, wsyp zawartość jednej torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego. 2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki. Rady Babci Zosi Przelej kaszę wrzątkiem, aby pozbawić ją delikatnego posmaku goryczki. Powyższy sposób przygotowania polega na gotowaniu w bardzo małej ilości wody, dzięki czemu nie wylewamy z nią cennych składników odżywczych i smaku.
Gotować we wrzątku: Według babci 1. Do 400 ml gotującej się wody dodaj zawartość jednej torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego. 2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka! 3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
Rozmiar opakowania: 2 x 125 g
Waga brutto: 272 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 171 mm
Wymagana szerokość na półce - 96 mm
Wymagana głębokość na półce - 52 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
SYS Blanka Sysiak ul. Bobrowiecka 34a 05-502 Kamionka |
SYS Blanka Sysiak ul. Bobrowiecka 34a 05-502 Kamionka facebook.com/DaniaBabciZosi www.daniababcizosi.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: