Producent: | Celiko |
Waga brutto: | 48 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 46 g |
Budyń o smaku czekoladowym w proszku.
Celiko dla rodziny
Produkujemy artykuły bezglutenowe od 1982 r.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać ½ szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Zalecenia dla alergików
W 100 g budyniu w proszku | W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% | |
Wartość energetyczna | 1460 kJ/349 kcal | 617 kJ/148 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 1,6 g |
Węglowodany | 80 g | 26 g |
w tym cukry | 0 g | 16 g |
Białko | 2,3 g | 4,6 g |
Sól | 0,04 g | 0,36 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g. |
Rozmiar opakowania: 46 g
Waga brutto: 48 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 157 mm
Wymagana szerokość na półce - 113 mm
Wymagana głębokość na półce - 7 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL |
Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. 61 871 27 00 www.celiko.com.pl serwis konsumenta: serwis@celiko.com.pl |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies