Producent: | Black Rose |
Waga brutto: | 572 g |
Opakowanie: | Butelka |
Kraj pochodzenia | Kanada |
Rozmiar opakowania | 330 g |
Syrop klonowy
Syrop Klonowy Black Rose to najczystszy sok z drzew klonowych, a uzyskiwanie tego słodkiego specyfiku nie zmieniło się od lat. Syrop Klonowy Black Rose, dzięki swojemu bogatemu smakowi, nadaje każdej potrawie niezapomniany aromat. Jego wyjątkowość podkreśla fakt, iż używa się go do najróżniejszych potraw, a delektowanie się każdej z nich zapewnia zupełnie inne, niepowtarzalne doznania. Syrop wzbogaca smak pieczeni z wołowiny, ryby czy indyka. Jest doskonały do lodów i sałatek owocowych.Pieczony Łosoś z Syropem Klonowym Black Rose
Składniki dla 2 osób
- 400 g filetu z łososia
- 1 cebula
- 2 łyżki syropu klonowego Black Rose
- 1 łyżka białego octu winnego
- 30 g masła
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
Opłucz filet, osusz, usuń ości i skórę. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia, dopraw solą i pieprzem, polej rozpuszczonym masłem z olejem, dodaj ocet wcześniej zmieszany z Syropem Klonowym Black Rose; nadmiar sosu odstaw na bok. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210°C i piecz przez 20 min., od czasu do czasu polewając sosem. 5 minut przed końcem pieczenia na łososiu ułóż drobno posiekaną cebulę. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami.
Kanadyjskie Pancakes z Syropem Klonowym Black Rose
Składniki dla 4-6 osób
- 1,5 szklanki mąki
- 3 jajka
- kubeczek jogurtu naturalnego lub maślanki (150 g)
- 60 g roztopionego masła
- 150 ml gazowanej wody mineralnej
- masło do smażenia
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli, łyżka cukru
- syrop klonowy Black Rose
Roztop masło w rondelku, lekko przestudź, wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, wodą mineralną i jogurtem lub maślanką. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli, cukier i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej masło na niedużej patelni; smaż placki z obu stron po ok. 1-2 min., aż się zarumienią. Podawaj polane syropem klonowym Black Rose.
Schab z Syropem Klonowym Black Rose
Składniki dla 4 osób
- 200 ml syropu klonowego Black Rose
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- 4 kawałki schabu
- 1 kieliszek koniaku
- oliwa
Delikatnie rozbij schab, posól i popieprz. Wymieszaj Syrop Klonowy Black Rose z odrobiną soku z cytryny. Oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż kotlety. Następnie dolej syrop. Podsmaż jeszcze chwile i dolej koniak. Odstaw z ognia i podpal, po czym nakrywką zduś ogień.
Podawaj natychmiast.
Opakowanie Szkło - powszechnie recyklingowane
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Syrop klonowy Black Rose to doskonała polewa do lodów, naleśników i ciast oraz niezastąpiony dodatek do sosów i pieczeni.
100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1139 kJ/268 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 65 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Rozmiar opakowania: 330 g
Waga brutto: 572 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 170 mm
Wymagana szerokość na półce - 89 mm
Wymagana głębokość na półce - 43 mm
Rodzaj opakowania: Butelka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano dla: GRAAL S.A. ul. Zachodnia 22 84-200 Wejherowo |
GRAAL S.A. ul. Zachodnia 22 84-200 Wejherowo |
Języki na opakowaniu