Opis
Mąke jaglana uzyskuje się z obłuszczonego ziarna prosa. Jej nelikatny smak oraz lekko orzechowy aromat powoduje, iż znakomicie nadaje się do wyrobów naleśników, ciasteczek oraz innych wypieków. Mąka jaglana dobrze łączy się z innymi mąkami np. ryżową, orkiszową czy kokosową. Doskonała do zagęszczania zup oraz sosów.
Składniki
Składniki: mąka jaglana ekologiczna.
Wartości odżywcze |
|
W 100 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
1536 |
|
363 |
Tłuszcz |
3.9 |
Kwasy |
0.9 |
Cukry |
1.5 |
Białko |
11 |
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
BioLife Sp. z o.o. 17-100 Bielsk Podlaski ul.Miodowa 17 |
BioLife Sp. z o.o. 17-100 Bielsk Podlaski ul.Miodowa 17 |