Producent: | BackMit |
Waga brutto: | 209 g |
Opakowanie: | Bag |
Rozmiar opakowania | 200 g |
Propozycje przepisów
Comber
Składniki: 150 g masła, 80 g cukru pudru, 130 g czekolady, 6 żółtek, 200 g tartych migdałów BackMit, 70 g pokruszonych biszkoptów, 100 g cukru kryształu, białko z 6 jaj, migdały w słupkach Kresto.
Masło utrzeć z cukrem i z miękką czekoladą, dodać żółtka. Białko ubić z cukrem kryształem na pianę. Do masy z żółtkami dodać mieszając tarte migdały, pokruszone biszkopty i pianę z białek. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą podłużnej formy. Piec powoli w średnio nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu pokryć ciasto polewą czekoladową i ozdobić słupkami migdałów.
Kulki czekoladowo-migdałowe
Składniki: 150 g masła, 250 g cukru pudru, białka z 2 jaj, 200 g tartych migdałów BackMit, 200 g czekolady, kakao w proszku do obtoczenia kulek.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać pozostałe składniki. Masę odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Formować małe kulki, obtaczać je w mieszance kakao z cukrem, włożyć do papierowych foremek i odstawić w chłodne miejsce.
Strudel
Ciasto: przygotować surowe ciasto drożdżowe. Nadzienie: 200 g tartych migdałów BackMit, 1/8 l mleka, miód, cukier waniliowy, skórka z cytryny, rum, rodzynki Kresto, cynamon.
Mleko podgrzać z miodem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny, mieszając dodać migdały, rodzynki, rum i cynamon. Odstawić do wystygnięcia. Przygotować ciasto drożdżowe, rozwałkować je. Posmarować masą migdałową i zwinąć z dwóch stron do środka. Włożyć do podłużnej formy, ponownie odstawić. Piec w średniej temperaturze.
Producent: www.vog.pl
BackMit jest marką siostrzaną takich marek jak KRESTO, Rapso, GoldPack, Happy Frucht, Beach Flower.
Pod marką BackMit sprzedajemy najwyższej jakości: migdały, mak mielony i orzechy, bez dodatków, świeżo tarte, gotowe do użycia.
Migdały nie bez powodu nazywane są „królem orzechów”. Taką nazwę zawdzięczają swoim wyjątkowym właściwościom odżywczym. Orzechy te stanowią źródło wielu witamin i minerałów. Zawierają zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które regulują metabolizm i zapobiegają gromadzeniu się zbędnej tkanki tłuszczowej. BackMit Tarte Migdały to produkt bez sztucznych dodatków, gotowy do użycia, dzięki czemu znacznie ułatwia domowe prace kulinarne. Pozyskiwany jest z surowców najwyższej jakości. Pakowanie odbywa się w atmosferze spożywczego gazu obojętnego, co zapewnia długi okres przydatności. Z kolei szczelne torebki sprawiają, że produkt pozostaje pełen smaku. BackMit Tarte Migdały stanowią podstawę kreatywnych wypieków i lekkich, pełnowartościowych dań.
Ciekawostka: Migdały zapobiegają nudnościom oraz zgadze, przez co polecane są kobietom w ciąży.
Inner Pack Not Recyclable
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Rozmiar opakowania: 200 g
Waga brutto: 209 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 191 mm
Wymagana szerokość na półce - 137 mm
Wymagana głębokość na półce - 24 mm
Rodzaj opakowania: Bag
Adres producenta | Adres zwrotny |
VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice |
VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice tel.: 46 835 14 40 www.vog.pl Jeżeli mimo naszej ścisłej i systematycznej kontroli będziecie Państwo mieli jakiekolwiek zastrzeżenia, to prosimy kierować je na adres office@vog.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: