Producent: | BackMit |
Waga brutto: | 514 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 500 g |
Mak niebieski mielony sterylizowany.
BackMit Mak mielony produkuje się tylko i wyłącznie z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza nowoczesnej gospodyni czas i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.Propozycje przepisów
Przepis na masę makową
Składniki: 500 g maku mielonego BackMit, 500 ml mleka, 250 g cukru, 20 g cukru waniliowego, 7 łyżek miodu (lub 70 g masła), cynamon, skórki cytronu, 9 łyżek rumu, rodzynki.
Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli.
Lukrowane kruche ciasto z makiem
Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje.
Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zamieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami.
Makowiec
Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit.
Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza produktu w 100 g | |
Wartość energetyczna | 2140 kJ/515 kcal |
Tłuszcz | 37 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 4,3 g |
Błonnik | 5 g |
Białko | 21 g |
Sól | <0,01 g |
Rozmiar opakowania: 500 g
Waga brutto: 514 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 234 mm
Wymagana szerokość na półce - 182 mm
Wymagana głębokość na półce - 34 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
VOG Polska Sp. z o.o. 96-100 Skierniewice, ul. Przemysłowa 8 tel.: 46 835 14 40, www.vog.pl |
VOG Polska Sp. z o.o. 96-100 Skierniewice, ul. Przemysłowa 8 tel.: 46 835 14 40, www.vog.pl Jeżeli mimo naszej ścisłej i systematycznej kontroli będziecie Państwo mieli jakiekolwiek zastrzeżenia, to prosimy kierować je na adres office@vog.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: