Producent: | As-Babuni |
Waga brutto: | 416 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Makaron Lubelski z kurkumą
Przepis Babuni
Papryka faszerowana makaronem
Składniki:
makaron typu krajanka: 100 g
papryka czerwona: 4 duże
pieczarki: 6 szt.
cebula: 1 szt.
ser żółty: 100 g
ser typu parmezan: 10 g
natka pietruszki: 3 łyżki
koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
olej: 1 łyżka
sól: do smaku
pieprz: do smaku
45 min, 4 osoby
Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Zalewamy zimną wodą, aby nabrał sprężystości i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i pokrojone w cienkie paseczki pieczarki. Smażymy mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodajemy koncentrat oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem, tartym serem i natką pietruszki.
Papryka myjemy, odcinamy górne części i wydrążamy środki. Następnie układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej i wypełniamy farszem. Po wierzchu posypujemy parmezanem. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.
Paprykę można zastąpić pomidorami, dodając do farszu zamiast koncentratu pomidorowego wydrążony miąższ z pomidorów i odparować większość płynu podczas smażenia.
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1507 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 75,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0,0058 g |
(Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu) |
Gotować we wrzątku: 1. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju roślinnego. 2. Wrzuć makaron w proporcji 100 g na 1 litr wody, gotuj na wolnym ogniu w zależności od preferencji przez około 4 minuty od czasu do czasu mieszając. 3. Do garnka z ugotowanym makaronem dolej zimnej wody, odcedź i podaj na stół. Smacznego!
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 416 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 224 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 87 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
AS-BABUNI Spółka z o.o. ul. Różana 37 21-025 Niemce |
AS-BABUNI Spółka z o.o. ul. Różana 37 21-025 Niemce tel.: 81 756 43 33 fax: 81 756 43 44 e-mail: marketing@asbabuni.pl www.asbabuni.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: