Producent: | Amino |
Waga brutto: | 50 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 43 g |
Sos boloński.
1 porcja** zawiera: 140 kJ 35 kcal 2%*
w 100 ml: 190 kJ / 45 kcal
^Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.
Amino - kuchnia polska
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut mieszając. Udekoruj bazylią.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
100 ml przyrządzonego sosu | 1 porcji** | %* w porcji** | |
Energia | 190 kJ / 45 kcal | 140 kJ / 35 kcal | 2% |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,6 g | <1% |
w tym kw. tł. nasycone | 0,5 g | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 8 g | 6 g | 2% |
w tym cukry | 3 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 0,8 g | 0,6 g | |
Białko | 1,5 g | 1 g | 2% |
Sól | 1,1 g | 0,83 g | 14% |
Rozmiar opakowania: 43 g
Waga brutto: 50 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 160 mm
Wymagana szerokość na półce - 130 mm
Wymagana głębokość na półce - 10 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. ul. Domaniewska 49 02-672 Warszawa |
Unilever Polska Sp. z o.o. skr. poczt. 315 00-987 Warszawa 4 "Amino" Infolinia 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Języki na opakowaniu
Cechy: