Kraj pochodzenia: | Polska |
Rzodkiewka, nazywana też królową nowalijek, to jedno z
najpopularniejszych warzyw w Polsce. Pojawiające się pierwsze wiosenne
okazy są rozchwytywane ze względu na charakterystyczny, ostry i świeży
smak. Niewielu z nas jednak wie, jak rzodkiewka cennym źródłem witamin i
składników odżywczych. Wyróżnia się małą zawartością kaloryczną przy jednoczesnym bogactwie witaminy C, witamin z grupy B, wapń, fosforu i żelaza.
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies