Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 28 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 20 g |
Mieszanka przyprawowa.
Cielęcina jest ponoć najpyszniejsza, gdy jej smaku nie tłumi zbyt wiele przypraw. Jednak w najpopularniejszej włoskiej przystawce cielęcina schowana jest pod sosem rybnym. W Piemoncie, we Włoszech, mówią na nią Vitel tonna. Gotowaną lub pieczoną zimną cielęcinę kroi się w cieniutkie plastry i oblewa sosem z majonezu i roztartego tuńczyka, dekorując aromatycznymi kaparami i anchois.Duszona cielęcina z borowikami
Składniki (dla 4 osób): 250 g borowików, 1 cebula, 2 łyżki masła, 500 g udźca cielęcego, 2 łyżki mąki, 100 ml śmietany 36%, olej do smażenia, 1,5 łyżki Przyprawy do cielęciny Kamis.
Przygotowanie:
1. Borowiki podsmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą.
2. Cielęcinę pokrój w grube plastry, każdy natrzyj przyprawą, a następnie oprósz mąką i obsmaż na patelni na złoty kolor.
3. Obsmażoną cielęcinę przełóż do rondelka z borowikami i cebulą, podlej wodą i duś pod przykryciem ok. 1 godz.
4. Na koniec dodaj śmietankę i gotuj do uzyskania konsystencji sosu.
5. Podawaj z ulubioną kaszą lub ziemniakami.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 875/208 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 24 g |
Białko | 8,5 g |
Sól | 38,0 g |
Rozmiar opakowania: 20 g
Waga brutto: 28 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: