Producent: | HENGLEIN |
Waga brutto: | 410 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Odpowiednie dla wegetarian.Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozzarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu.
Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.
Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
25 lat Henglein
Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. upiec przed spożyciem.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1126 kJ/267 kcal |
Tłuszcz | 5,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 1,9 g |
Piec w piekarniku: Sposób przygotowania: 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220° C. 2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem. 3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje. 4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika.
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 410 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 68 mm
Wymagana szerokość na półce - 323 mm
Wymagana głębokość na półce - 36 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: