Producent: | Galeo |
Waga brutto: | 30 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 25 g |
Sól peklowa
Sól peklowa Galeo służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej.Mistrzynie Domowych Kuchni zyskują z Galeo
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Peklowanie metodą suchą: mięso natrzeć solą peklową, następnie pozostawić na około 24 godziny. 20 g soli peklowej wystarcza do natarcia około 1 kg mięsa.
Peklowanie metodą nastrzykową: przygotować roztwór z soli peklowej z wodą, nastrzyknąć nim mięso i pozostawić na około 72 godziny do zapeklowania. 25 g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody wystarcza do nastrzyknięcia około 1 kg mięsa.
Peklowanie metodą zalewową: rozpuścić sól peklową w wodzie (50 g na 1 litr wody). Mięso powinno być całkowicie zanurzone w zalewie przez około 7 dni. Peklowane mięso należy przechowywać w temperaturze około 8°C. Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć (włożyć do wrzącej wody i delikatnie podgrzewać, utrzymując temperaturę 95°C przez 1 godzinę na 1 kg mięsa).
Zalecenia dla alergików
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 3/1 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 97,5 g |
Rozmiar opakowania: 25 g
Waga brutto: 30 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies