Producent: | Galeo |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 16 g |
Papryka słodka.
Papryka wywodzi się z Ameryki Południowej i Centralnej, skąd została przywieziona do Europy przez Krzysztofa Kolumba. Obecnie to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, uprawiana i wykorzystywana na wszystkich kontynentach.Papryka faszerowana
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
- 4 papryki
- 200 g ryżu
- 1 cebula
- 200 g żółtego sera
- 150 g wędzonego boczku
- produkty Galeo: papryka słodka, chili, natka pietruszki, czosnek granulowany
- ¼ szklanki bulionu
- sól
- olej
Ugotować ryż. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć i wymieszać z ryżem. Dodać 2 łyżki papryki słodkiej, 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżkę natki pietruszki, chili i sól do smaku. Papryki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem i posypać startym serem. Przełożyć do naczynia z przykryciem i podlać bulionem. Zapiekać ok. 20 min.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 16 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies