Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 361 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 350 g |
Środek żelujący w proszku do szybkiego przygotowania konfitur niskosłodzonych.
Domowe przetwory z Cukrem żelującym są jeszcze prostsze. Nie trzeba niczego odmierzać! Do świeżych, umytych owoców wsyp Cukier żelujący, zagotuj i gotowe! Dżemy i konfitury z produktami Dr. Oetkera nie pleśnieją, nie rozwarstwiają się i mają wspaniałą, dżemową konsystencję. Jeżeli preferujesz słodsze dżemy, polecamy Cukier żelujący 2:1, a jeśli wolisz przetwory niskosłodzone - Cukier żelujący 3:1.Dżem truskawkowy: 1 kg umytych, przebranych i odszypułkowanych truskawek włożyć do garnka i lekko zgnieść, następnie dodać 1 opakowanie Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera. Wszystko razem dokładnie wymieszać i gotować 3 minuty, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, zebrać pianę łyżką (ewentualnie mieszać do zaniku piany). Gorący dżem nałożyć do wyparzonych, suchych słoików i natychmiast zakręcić. Następnie odwrócić słoiki do góry dnem na ok. 5 minut.
Dżem malinowo-jeżynowy: 0,7 kg przebranych malin, 0,3 kg przebranych jeżyn oraz 1 opakowanie Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera włożyć do garnka i dokładnie wymieszać. Następnie wszystko razem gotować 3 minuty, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, zebrać pianę łyżką (ewentualnie mieszać do zaniku piany). Gorący dżem nałożyć do wyparzonych, suchych słoików i natychmiast zakręcić. Następnie odwrócić słoiki do góry dnem na ok. 5 minut.
Więcej przepisów na: www.oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na 1 kg owoców lub 1 l soku
Umożliwia szybkie przygotowanie konfitur niskosłodzonych i zapobiega ich pleśnieniu.
Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 1 l soku.
2. Cukier żelujący dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Ciągle mieszając zagotować i gotować jeszcze przez 2 min (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min).
3. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany (ewentualnie pianę usunąć). Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ustawić na ok. 5 min dnem do góry.
Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 opakowania Cukru żelującego 3:1. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Aby łatwiej wydrylować wiśnie lub inne owoce pestkowe, należy przed drylowaniem włożyć je na kilka minut do zamrażalnika.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 350 g
Waga brutto: 361 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 210 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 49 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
DR. OETKER POLSKA Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
DR. OETKER POLSKA Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies