Producent: | Appetita |
Waga brutto: | 26 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 20 g |
Przyprawa do piernika
Domowe sposoby na...Piernik na miodzie
Przygotuj:
- 1 kg mąki
- 3 jajka
- 25 dag margaryny
- 0,5 l miodu
- 1,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mleka 3,2%
- 3 łyżki kakao
- 30 dag zmielonych orzechów i migdałów (polecamy bakalie Siesta)
- słoik (300 g) marmolady śliwkowej
Produkty Domowe Sekrety:
- 1 opakowanie przyprawy do piernika
- 3 łyżki sody oczyszczonej
Sposób przygotowania
Margarynę rozpuścić w garnku, połączyć z cukrem i miodem, ostudzić. Dodać sodę oczyszczoną, rozpuszczoną w mleku, przesianą mąkę, przyprawę do piernika, jajka, kakao, zmielone orzechy i migdały. Wyrobić ciasto, odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 tygodnie. Po tym czasie, ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy i piec ok. godziny w temp. 180°C. Wystudzone ciasto przekroić w połowie, przełożyć marmoladą i udekorować.
Apetyczne przepisy www.domowesekrety.pl
Przechowywać w suchym miejscu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1244 kJ / 297 kcal |
Tłuszcz | 5,3 g |
w tym kwasy tłuszcz. nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 46 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,08 g |
Rozmiar opakowania: 20 g
Waga brutto: 26 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 150 mm
Wymagana szerokość na półce - 114 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek |
Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek www.domowesekrety.pl www.colian.pl |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies